Jedinečné teplé nápoje pro chladné zimní večery
K vánočnímu, povánočnímu a zimnímu období patří i lahodné teplé nápoje, které nás nejenom zahřejí na těle, ale i na duši. Po návratu ze zimní procházky jsme prochladlí a celí vymrzlí. Horký čaj s medem nebo rumem je sice možnost, jak zahnat zimnici, ale představa skutečně lahodného teplého nápoje je mnohem zajímavější. Nyní si již nemusíte nic představovat. V dnešním článku dostanete inspiraci, jak si doma připravit pár lahodných horkých moků. Pozor: Po požití těchto nápojů nedoporučujeme řízení vozidel!
Horká hruška
Na přípravu budeme potřebovat: 50 ml hruškového likéru, 20 ml zázvorového sirupu, popř. čerstvý nastrouhaný zázvor, 130 ml vroucí vody a plátek skořice, jablka či hrušky na ozdobu.
Příprava: Příprava je velice jednoduchá. Do šálku či sklenice na horké nápoje vlijeme likér a sirup. Zalijeme horkou vodou, zamícháme, ozdobíme a můžeme podávat.
Švestkovo-jablečný punč se skořicí
Na přípravu budeme potřebovat: 30 ml whisky, 40 ml jablečno-švestkového sirupu, 130 ml vroucí vody, citrón na ozdobu.
Příprava: Whisky a sirup vložíme do hrníčku, zalijeme horkou vodou a ozdobíme plátkem citronu. V podobném stylu můžeme připravovat i černorybízový punč, jablečný punč, atd.
Jablečný grog
Na přípravu budeme potřebovat: 200 ml jablečného moštu, 40 ml bílého rumu, 2 polévkové lžíce třtinového cukru, mletou skořici, plátek citronu, jablka či celou skořici na ozdobu.
Příprava: Mošt ohřejeme tak, aby se nevařil. Do speciální sklenice na horké nápoje vlijeme rum a zalijeme horkým jablečným moštem. Vše důkladně zamícháme, společně se skořicí a cukrem. Poté podáváme s plátkem citronu nebo jablka. Jako míchátko můžeme použít celou skořici.
Bombardino
Na přípravu budeme potřebovat: 100 ml vaječného koňaku, 40 ml whisky, 40 ml mléka, šlehačku, popř. mletou kávu na ozdobu.
Příprava: Koňak, whisky a mléko společně zahřejeme na teplotu, která nebude dosahovat bodu varu (cca 80°C). Poté nápoj přelijeme do šálku či tlustostěnné sklenice, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Arctic warmer
Na přípravu budeme potřebovat: 40 ml vodky, 20 ml pomerančového džusu, 20 ml mátového sirupu, horkou vodu
Příprava: Vodku, džus a sirup zalijeme horkou vodou, zamícháme a podáváme v tlustostěnné sklenici na přípravu horkých nápojů.
Bačovo mléko
Na přípravu budeme potřebovat: 150 ml mléka, 50 ml slivovice, 30 g medu, jeden sáček černého čaje
Příprava: mléko ohřejeme, ale nevaříme. Po ohřátí přidáme med a pytlík černého čaje. Necháme 5 minut luhovat. Poté přidáme slivovici a podáváme v hrnečku.
Femme fatale s vínem
Na přípravu budeme potřebovat: 50 ml červeného vína, 50 ml pomerančového likéru, cukr, plátek pomeranče, horkou vodu.
Příprava: Červené víno přivedeme téměř k varu, ale nevaříme ho. Vlijeme pomerančový likér a promícháme. Zalijeme horkou vodou, podle chuti osladíme a doplníme plátkem pomeranče. Podáváme!
Napsat komentář